Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа 145 1.9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Алфа 145 1.9 jtd

Здравейте,

Днес докато си карах ми светна лампата на инжектора (незнам дали така се казва тази лампа - прилича на дюза). До сега това ми се случва за втори път. Първия като отидох на диагностика ми казаха че не знаят от какво се е получило. Но според мен по интересното е че като загася колата и я запаля отново изгасва тази индикация. Предият път така карах около 1-2 хил. км докато отида на диагностика и не се беше появала.

Но дори и докато свети това не променя работата на двигателя.

Ако някой има идея от какво може да е нека да помага. И до колко може да е сериозно това.

Благодаря Ви предварително!
    Alfa Romeo 145 1.9 jtd 105 hp '00

Здравей колега От 8 месеца имам колата от подписа и 2 пъти ми се е случвало да светне въпросната лампичка. Колата спира да върви направо. От светофарите трябва да тръгвам с повече гас от обикновенно и разхода се качва но след 2-3 минути лампата изгасва и колата започва да си работи нормално без никакви проблеми. Аз лично мисля че е от кофти нафта но немога да ти кажа със сигурност.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Колега , намери си свестен диагностик , за да ти каже какво става . Щом светва тази лампа , значи нещо не е наред и е записала грешка . Макар , че изгасва след време , грешката си стои все още . Гледам си от София , отиди при Бобо да ти види колата ... за справки - общ технически раздел - Екстрийм сервиз .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
        Колега , намери си свестен диагностик , за да ти каже какво става . Щом светва тази лампа , значи нещо не е наред и е записала грешка . Макар , че изгасва след време , грешката си стои все още . Гледам си от София , отиди при Бобо да ти види колата ... за справки - общ технически раздел - Екстрийм сервиз .
        Тошко от кофти нафта се получава същото-ако зачести тогава лошо!
        155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
        Powered by ...
        sigpic

Comment

Здрасти, Testicus!
          Виж тази тема:
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14756
          Аз имах подобен проблем, прочети как се разреши.
          Alfa Romeo 146, 1.9 JTD, 2000 г.

Comment

хванете да си сипвате читава нафта

като сипа премиум нафта на Мареята, веднага й гася лампата...като сипя нормалната и пак коледна елха...
            ама тя е запушена работа вече...няма много надежда, поне вашите коли не си съсипвайте.

+ с премиум нафтата пада малко разхода.С бензиновата алфа сметнах, че ми е точно все 200, дали карам със 100 или с 95...от разликата в разхода
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Testicus Покажи съобщение
              Здравейте,

Днес докато си карах ми светна лампата на инжектора (незнам дали така се казва тази лампа - прилича на дюза). До сега това ми се случва за втори път. Първия като отидох на диагностика ми казаха че не знаят от какво се е получило. Но според мен по интересното е че като загася колата и я запаля отново изгасва тази индикация. Предият път така карах около 1-2 хил. км докато отида на диагностика и не се беше появала.
              Колега, откри ли проблема от къде е?
              sigpic
              Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Почти съм 100% убеден че е от кофти нафта. Ако беше друг проблема би трябвало постоянно да свети въпросната лампа докато не се управи проблема. При мене като изгася колата и като я запаля лампата спира да свети. Също така като и дам повече газ и като се качат оборотите и изгасва. Но като светне колата наистина работи доста странно =] Последно го имах този проблем Септември месец ако не се лъжа.
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

...

колега това не трябва да те притеснява,ако има излишни пари ходи да ти изчистят грешките , и там наи вероятно ще ти кажат да си смениш дюзите или нещо друго,смисъл репертуара е един и същ;дюзи,помпа в резервоара,гнп и гориво регулатор.......
                  sigpic
                  АЛФА РОМЕО 145

Comment

Първоначално публикувано от astronoma Покажи съобщение
                    колега това не трябва да те притеснява,ако има излишни пари ходи да ти изчистят грешките , и там наи вероятно ще ти кажат да си смениш дюзите или нещо друго,смисъл репертуара е един и същ;дюзи,помпа в резервоара,гнп и гориво регулатор.......

Простете невежеството ми(все пак съм новак), какво е гнп?

Питам, защото имам подобен проблем- при мен като запаля колата след 5-10 секунди започва да мига лампата за свещите(и то не всеки път, а когато си иска)... мига около 10-15 сек. и спира. Вчера я понастъпих и ми светна дюзата... Разлика във вървежа и в поведението на двг нямаше. Загасих я и после пак запалих - лампата(за дюзата) от тогава не е светила, а съм навъртял 80км. градско каране с настъпване...
                    Дали найстина няма повод за притеснение??
                    sigpic
                    Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                      Простете невежеството ми(все пак съм новак), какво е гнп?
                      Гориво нагнетателна помпа.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

ламБата за свещите вероятно мига, защото имаш изгорели подгревни свещи...

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          ламБата за свещите вероятно мига, защото имаш изгорели подгревни свещи...
                          То убаво ама колегата brazen не е споменал че колата му е дизелова,пък и в подписа му не пише.......
                          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
                            То убаво ама колегата brazen не е споменал че колата му е дизелова,пък и в подписа му не пише.......
                            В профила му пише че е дизел

About brazen

Car
                            145 1.9 JTD facelift
                            sigpic
                            146 1.9 JTD, 99'

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
                              Ти колко бензинови 146ци си виждал с лампи за подгревни свещи?

Пък и човека пише в тема 146 ЖТД...едва ли кара Ауди 100 бензин

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X